Wie zijn wij

Wij zijn een enthousiaste vriendengroep Oldtimerfanaten die geregeld Oldtimershows bezoeken, zowel als deelnemer als bezoeker. In 2012 kwamen we op het idee dat het toch eens tijd werd voor een echte Oldtimershow in Losser. In de directe omgeving waren er veel enthousiaste liefhebbers, echter een Oldtimer evenement ontbrak.

Oprichting
Onze gezellige bijeenkomsten groeiden uit tot een echte vergadering en de oprichting van de Stichting Oldtimershow Losser was een feit. Een geschikte locatie voor het evenement was snel gevonden. Ons oog viel op het fraaie terrein en aangrenzende weilanden rondom de Steenfabriek ‘De Werklust’ in Losser.  Hier hangt nog steeds een nostalgische sfeer van weleer en is daarom ook het mooiste decor voor een Oldtimershow die je je maar kunt wensen. Uiteindelijk was de 1e Oldtimershow Losser een daverend succes: meer dan 5000 liefhebbers hebben die dag ruim 750 voertuigen bewonderd!

Bestuur en vrijwilligers
Inmiddels staat de organisatie stevig in de schoenen en wordt de Oldtimershow breed gedragen door de gehele regio. De bestuursleden zijn het hele jaar door druk met de voorbereidingen. Op de dag van de show staan er meer dan 70 vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden.

Doelstelling
Bij de invulling van de Oldtimershow proberen we een zo breed mogelijk publiek te trekken en zullen Oldtimers van alle soorten, merken en maten worden tentoongesteld; van bromfiets tot tractor, van stationaire motor tot vrachtauto aangevuld met een mooi randprogramma.
Voor elk wat wils, een mooie dag voor groot en klein !

Thema & herinneringsspeld
Om de dag een speciaal tintje te geven, koppelen we ieder jaar een thema-merk aan de Oldtimershow. Hiervoor wordt een speciaal themaveld ingericht, waar een merk in de spotlights wordt geplaatst. Thema’s als Deutz, Hanomag, Massey-Fergusson en Lanz Bulldog zijn de revue als gepasseerd. Voor iedere jaargang van de Oldtimershow wordt een unieke herinneringsspeld ontwikkeld met het thema van het dat jaar.
Voor de deelnemers en liefhebber is de speld inmiddels uitgegroeid tot een heus collectors -item !

Dankwoord
Tot slot danken wij alle vrijwilligers, sponsoren, Gemeente Losser, Stichting Steenfabriek de Werklust, EHBO-ers en iedereen die ons een warm hart toe draagt voor het mogelijk maken van een jaarlijks prachtige Oldtimershow. Een evenement waar we trots op zijn !


Bestuur en vrijwilligers
Stichting Oldtimershow Losser